Путин посетио дно Бајкала

Руски премијер Путин спустио се у мини подморници на дно Бајкалског језера. На питање да ли намерава и да се вине у свемир одговорио је одрично, јер "има довољно посла и на Земљи".

Премијер Русије Владимир Путин спустио се у мини подморници "Мир-2" на дубину од 1.400 метара, на дно Бајкала, најдубљег језера на свету.

У мисији која је трајала четири и по сата, педесетшестогодишњи премијер Русије је посматрао кристале који садрже природни гас, a којима је ово језеро у Сибиру изузетно богато.

"Овако нешто у животу још нисам видео. Ово је веома изузетно искуство", изјавио је Путин новинарима после израњања, изгледајући помало убледео и са благом вртоглавицом.

Упитан да ли намерава да се вине и у свемир, Путин, који се испробао и као пилот борбеног авиона и као ловац на сибриског тигра, одговорио је одрично, наводећи да "има довољно посла и на Земљи".

Дописници истичу да ово подводно истраживање додатно поспешује имиџ Путина, као човека од акције.

"Импресионирало ме је оно што сам видео. Сопственим очима сам видео какав је стварно Бајкал, у свој својој величанствености", рекао је Путин.

Углавном нетакнуто дно језера има залихе клатрат хидрата - кристала пуних природног гаса.

Стручњаци наводе да ове резерве метана парирају оним највећим на свету, мада је њихова експлоатација забрањена.

Бајкалско језеро је једно од светских локација под заштитом УН.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво