Читај ми!

Не излазите без кишобрана - на снази наранџасти метео-аларм

Уторак доноси још више облака, јаче падавине, а биће услова и за град и јак ветар. Зато је на снази наранџасти метео-аларм. Јутарња температура од 16 до 20 степени, највиша од 25 на северу до 32 на југоистоку. У Београду од јутрањих сати имајте кишобран при руци. Највише падавина у првом делу дана. Температура до 27 степени.

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорења да се у целој Србији очекују временске непогоде, а на снази је наранџасти метеоаларм.

РХМЗ упозорава да се у Србији данас очекују временске непогоде. "Данас се локално очекују обилне падавине и град, у зони пљуска и јак ветар", саопштио је РХМЗ.

Што се тиче Београда, издато је посебно упозорење. Највише падавина у првом делу дана. Температура до 27 степени.

"У појединим деловима града могуће су краткотрајне временске непогоде праћене градом, већом количином падавина и јаким ветром у зони пљуска", наводи РХМЗ.

Због кише и грмљавине на целој територији Србије на снази је наранџасти метеоаларм, што значи да време може бити опасно.

"Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе", саопштио је РХМЗ.

Што се тиче хидрологије, на Дунаву и Сави водостаји ће се наредних дана кретати испод ниских пловидбених нивоа.

На Колубари са притокама, Млави, Лугомиру, Јабланици, Топлици и Старом Бегеју протицаји су се приближили минималним средње месечним вредностима 95 постотне обезбеђености (биолошком минимуму).

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво