Временска прогноза 16. мај

У Србији током дана сунчано и топло. После подне у планинским пределима на југу и југозападу, уз локални развој облачности, тек понегде је могућа краткотрајна киша или пљусак са грмљавином. Ветар слаб, променљивог правца. Највиша дневна температура од 27 до 31 степен. Сутра променљиво облачно и нестабилно, местимично киша и локални пљускови с грмљавином, Локално су могуће и временске непогоде са градом, олујним ветром и већом количином падавина, више од 20 литара по квадратном метру за кратак временски период. У среду променљиво, на северу са дужим сунчаним интервалима, само још ујутру и пре подне у брдско-планинским пределима местимично киша и локани пљускови с грмљавином. Од четвтрка претежно сунчано уз постепен пораст температуре. Крајем периода ново наоблачење с падавинама.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

16.05.2022. Понедељак: Претежно сунчано и топло. После подне у планинским пределима на југозападу уз локални развој облачности ретка појава краткотрајне кише или пљуска са грмљавином. Ветар слаб, променљив. Јутарња температура од 8  до 15, а највиша дневна од 27 до 31 степен. Упозорење: Tmax ≥ 30 степени, вероватноћа 90%. Локална појава грмљавина, вероватноћа 70%.

17.05.2022. Уторак: Променљиво облачно и нестабилно, местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. Локално су могуће и временске непогоде са већом количином падавина, више од 20l за кратак временски период, краткотрајном појавом града и олујним ветром. Ветар слаб и умерен, на северу пре подне, а у централним и источним крајевима после подне местимично и јак, северни и северозападни. Најнижа температура од 9 до 18 , највиша дневна од 26 до 31 степен. Упозорење: Локална појава грмљавина са градом, вероватноћа 85%. Пљусак кише или јака киша са количином падавина ≥ 20 l/m² у периоду до 3h вероватноћа 95%. Tmax ≥ 30 степени, вероватноћа 90%.

18.05.2022. Среда: Променљиво облачно и свежије, на северу са дужим сунчаним интервалима,  а само још ујутру и пре подне у брдско-планинским пределима местимично са кишом или пљусковима са грмљавином. Ветар слаб и умерен, на истоку повремено јак, северни и северозападни. Најнижа температура од 11 до 15, највиша дневна од 18 до 22 степена. Упозорење: Локална појава грмљавина, вероватноћа 70%.

19.05.2022. Четвртак: Претежно сунчано. Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Најнижа температура од 5 до 10, највиша дневна од 20 до 24 степена.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 20.05.2022. до 24.05.2022.)
У петак и суботу претежно сунчано и топлије. Од недеље променљиво облачно, понегде са краткотрајном кишом или пљуском са грмљавином.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво