Читај ми!

Временска прогноза - 3. децембар

На северу суво уз постепено смањење облачности. У осталим крајевима облачно са кишом, у брдско-планинским пределима са снегом, а киша ће са падом температуре прећи у снег и у нижим пределима западне, централне и јужне Србије. У планинским пределима на западу и југозападу доћи ће до повећања висине снега за нових 10 до 20 cm, локално и више, а у нижим пределима до формирања мањег снежног покривача. Ветар слаб и умерен, на планинама повремено јак северозападни. Температура од 1 на западу до 11 степени на југу земље- али ће и тамо после подне бити у осетнијем паду.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

03.12.2021. Петак Облачно и хладније. Ујутру на северу, западу и југозападу, а током дана и у осталим крајевима киша, на планинама снег. После подне и увече, уз осетан пад температуре, киша ће понегде прећи у снег и у нижим пределима западне, централне и јужне Србије, у Војводини суво. У планинским пределима западне и југозападне Србије доћи ће до повећања висине снежног покривача за нових 10 до 20 cm, локално и више, а у нижим пределима до формирања мањег снежног покривача. Ветар слаб и умерен, у планинским пределима повремено јак, на северу и западу северозападни, у осталим крајевима јужни у скретању на северозападни. Најнижа температура од 2 до 10, највиша од 5 до 13 степени, током дана у паду. Увече и током ноћи на северу делимично разведравање.

04.12.2021 Субота Ујутру местимично слаб мраз. Током дана хладно. На северу претежно сунчано, у осталим крајевима умерено до потпуно облачно и суво, после подне разведравање. Ветар слаб и умерен, још ујутру западни и северозападни, током дана јужни и југоисточни. Најнижа температура од -4 на северозападу Србије до 3 у Неготинској Крајини, највиша од 4 до 8 степени.

05.12.2021. Недеља Мало топлије уз наоблачење које ће ујутру и пре подне захватити северне и западне крајеве, после подне и увече прошириће се и на остале условљавајући местимично кишу, на високим планинама снег. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју и на планинама повремено и јак, јужни и југоисточни. Најнижа температура од -1 до 3, највиша од 5 у Тимочкој Крајини до 12 степени на југоистоку Србије.

06.12.2021. Понедељак Облачно, местимично с кишом, на планинама са снегом уз мање повећање висине снежног покривача. Ветар слаб и умерен, на северу и западу Србије западни и северозападни, у осталим крајевима јужни и југоисточни који ће после подне и увече бити у скретању на западни и северозападни. Најнижа температура од 3 до 6, највиша од 5 до 9 степени.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 07.12.2021. до 11.12.2021.)
У уторак облачно и хладно, у нижим пределима са суснежицом и снегом, на планинама са снегом. У среду престанак падавина, затим и делимично разведравање уз мањи пораст температуре. 

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво