Када нам стиже право лето и какво нас време очекује у августу

Метеоролог Недељко Тодоровић наводи за РТС да нас данас и сутра очекује претежно сунчано и топлије време са температуром до 30 степени. У петак и за дане викенда, променљиво облачно, свежије, местимично са кишом и пљусковима са грмљавином. Истиче да нас такво време очекује до краја јула.

Недељко Тодоровић наводи за РТС да такве временске прилике нису необичне за ово доба године.

"Јутарње температуре јесу мало испод просечних вредности, али стигао је хладан ваздух, што се повремено догађа и током лета – почев од јуна па до краја августа. Али ће данас бити топлије него на јуче, сунчано и пријатно, умерено топло са максималном температуром од 24 до 28 степени", наводи Тодоровић.

Како каже, сутра нас очекује још топлије време са температуром од 26 до 30 степени, али и ретка појава пљускова са грмљавином, што је, како каже, предзнак промене која следи у четвртак, петак и у данима викенда, када нас очекује захлађење са кишом и пљусковима и максималном температуром од 25 степени.

Додаје да нас не очекују велике количине падавина.

"Нема за сада најава великих количина падавина. Пашће 10 до 20 милилитара кише, али то је уобичајни летњи пљусак", објашњава Тодоровић.

Гост Јутарњег програма наводи да нас од понедељка поново очекује око пет сувих и сунчаних дана са порастом температуре која би средином седмице достигле 30 степени.

"До краја јула не назире се неко озбиљније отопљење, у сунчанијим данима максималне температуре биће који степен изнад 30. Биће и даље повремених освежења са кишом, пљусковима и грмљавином", наводи Тодоровић.

Говорећи о прогнози за август, каже да нас очекују сличне временске прилике.

"С тим да би можда у августу можда били дужи периоди сувог времена, али не са великим бројем сунчаних дана са екстремно високим температурама од преко 35 степени", навео је Тодоровић.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво