Невреме протутњало Србијом, киша није заобишла ни Крагујевац

Јаки пљускови овог поподнева у Београду, Ваљеву и већем делу Србије. У селима у ваљевском крају било је и града. У Крагујевцу за два сата пало 83 литра кише по метру квадратном. Највише противградних ракета испаљено на територији Аранђеловца, Ваљева, Крагујевца и Крушевца.

Подручје Београда, Мачванског и Колубарског округа захватило је невреме праћено јаким пљусковима. Током поподнева је испаљено више од 1.200 противградних ракета из 11 радарских центара, што је највише од почетка сезоне. Највише ракета испаљено је на територији Аранђеловца, Ваљева, Крагујевца и Крушевца.

Изнад ширег подручја ваљевског краја око 16 часова дошло је до јаког невремена праћеног олујним ветром, јаком кишом и појавом града, јавља дописник РТС-а.

Радарски центар Ваљево пуна три сата дејствовао је у свим општинама Kолубарског и Мачванског округа и успео да разбије велики градоносни облак који је дошао са Дрине.

Јака киша падала је у Ваљеву, а нарочито у Мионици. У ваљевским селима Причевићу, Лелићу и Богатићу било је појаве града.  

Невреме и у Расинском округу 

Невреме праћено грљавином, јаком кишом и местимично градом захватило је око 18 часова Расински округ. Противградна одбрана из Радарског центра Басара и даље дејствује.

Због велике количине падавина саобраћај је у појединим деловима Kрушевца је успорен, а вода продрла у подрумске просторије зграда и кућа. У околини Крушевца је падао град.

Киша није заобишла ни Крагујевац 

Јака киша, праћена грмљавином, суградицом и местимично градом, захватила је после 16 часова, Kрагујевац и околину, јавља дописник РТС-а.

Kишна канализација, није могла да прими велику количину воде, па се у нижим деловима града, саобраћај отежано одвијао.

Противградна одбрана дејствовала је на територији Kрагујевца, Kнића и Тополе.

За само два сата, у Kрагујевцу је пало 83 литра кише по метру квадратном. Са радарског центра Бешњаја , испаљено је више од стотину противградних ракета. 

Републички хидрометеоролошки завод је саопштио да је изнад већег дела Србије најављено нестабилно време са кишом, пљусковима и грмљавином, а наводе да је локално могућа и појава града.

У наредна два сата у Београду се очекују пљускови са грмљавином, док је локално могућа појава града, саопштено је у Републичком хидрометеоролошком заводу.

На снази је жути метео-аларм, што значи да време може бити потенцијално опасно, као и да најављене временске прилике нису неуобичајене, али да је потребан додатан опрез.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво