Киша и град могући током ноћи, када ће престати да лије

На целој територији Србије пада киша, oблачно је и нема назнака да ће се ускоро разведрити. Јака киша изазвала је током послеподнева саобраћајни колапс у Београду. Киша ће нас пратити током целе седмице, а ведријем времену можемо да се надамо тек од 1. јуна.

По свему судећи, киша ће нас пратити током целе седмице. Према прогнози РХМЗ-а за ову недељу, време ће сваког дана бити попут данашњег – облаци, киша, грмљавина, послеподневни пљускови.

Дан за нама био је кишовит, праћен ветром и грмљавином. У главном граду Србије до 17 часова пало је око 18 литара кише по квадратном метру. Обилне падавине довеле су до саобраћајног колапса у Београду.

У току вечери и ноћи наставиће се падавине. Метеоролози најављују местимичну кишу и пљускове са грмљавином уз могућност појаве краткотрајног ситног града претежно на северу, западу и у централним пределима, а касније у току ноћи и на југу и југоистоку. 

Температура је данас била испод просека за ово доба године, а тако ће бити и наредних дана. Маскимална дневна температура биће до 20 степени.

Осим кише и града, на вишим планинским пределима било је и снега. Пре подне је на Копаонику падао снег, а забелела се и Брезовица код Штрпца.

Ведрије небо и сунце можемо очекивати тек након 1. јуна, до када се очекује променљиво облачно време, са кишом и локалним пљусковима са грмљавином.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво