РХМЗ упозорава на нагли пораст водостаја на бујичним водотоцима осам река

Републички хидрометеоролошки завод саопштио је да се у Војводини и на подручју Београда очекује облачно време са кишом, или краткотрајним пљуском, а у Поморављу и на југу са локалним пљусковима и грмљавином. РХМЗ је издао упозорење на нагли пораст водостаја на осам река.

Током 20. и 21. маја очекују се нагли порасти водостаја на бујичним водотоцима сливова Млаве, Пека, Белог и Црног Тимока, Црнице, Ресаве, Западне и Јужне Мораве, наводи РХМЗ.

У наредних пет дана, наводи се на сајту РХМЗ-а очекује нас топло време, а у четвртак и престанак падавина. Максимална температура у четвртак и петак 20 степени, а у суботу 24 степена.

За недељу се прогнозира киша и максимална температура 20 степени. У понедељак престанак падавина, мало и умерено облачно са максималном темепратуром од 22 степена.

Невреме и град погодили су јуче Сјеницу, Пештер, Рашку, Крушевац, Александровац, Трстеник, околину Краљева. Град величине ораха направио је штету на усевима и воћу, али и на цреповима и аутомобилима. Огромна штета на усевима и у Косовском Поморављу.

На снази је и даље наранџасти метео-аларм за целу Србију.

То значи да су прогнозиране опасне временске појаве које су таквог интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње, а грађани треба да буду обазриви, свесни ризика и редовно информисани о детаљима очекиваних метеоролошких услова, као и да прате савете надлежних државних служби. 

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво