Временска прогноза - 30. март

Са северозапада стиже ново наоблачење. У већем делу земље суво и ветровито. На истоку и југоистоку више сунца. У склопу ове облачности стиже и хладнији ваздух. Највиша температура од 10 степени на северозападу до 18 на истоку земље.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појавe
(извор: РХМЗ)

30.03.2020. Понедељак Постепено наоблачење са северозапада уз пад температуре, али ће се у већини места задржати суво. Краткотрајна киша биће локалног карактера, док је на високим планинама могуће провејавање слабог снега. На истоку и југоистоку већи део дана претежно сунчано.  Ветар умерен и јак, северозападни.  Најнижа температура од 0 до 8, а највиша од 10 на северозападу до 18 степени на истоку и југоистоку Србије.  

31.03.2020. Уторак Претежно облачно, још хладније и ветровито са умереним и јаким северним ветром. У првом делу дана падавине ће бити слабе и локалног карактера (у нижим пределима киша, а у брдско-планинским снег). После подне, а нарочито увече и у току ноћи очекује се интензивирање падавина у централним и јужним крајевима Србије, када ће киша прећи у снег и у нижим пределима уз стварање, а на планинама повећање висине снежног покривача, само се на северу Војводине очекује разведравање. Најнижа температура од 0 до 5, а највиша од 4 на западу до 10 степени на југоистоку Србије,  до краја дана у даљем паду. Упозорење, потенцијално опасна појава: Стварање мањег снежног покривача, вероватноћа 70%.

01.04.2020. Среда Ујутро местимично слаб мраз. У току дана на северозападу Србије претежно сунчано, а у осталим крајевима облачно са суснежицом и снегом. У нижим пределима мање, а у брдско-планинском подручју значајније повећање висине снежног покривача. Северни ветар у слабљењу. Најнижа температура од  -4 до 1 °С, а највиша у јужним, централним и источним крајевима Србије од 0 до 2, на западу до 5, а на северу Војводине до 10 степени. Упозорење, потенцијално опасна појава:Tmin<0°C, вероватноћа 90%. Влажан снег, вероватноћа 70%. На планинама повећање висине снежног покривача ≥ 15 cm за 12h, вероватноћа 80%.

02.04.2020. Четвртак Ујутро слаб мраз. У току дана у већем делу разведравање и постепено скретање ветра на југоисточни, само још ујутро и пре подне на истоку и југоистоку уз више облачности понегде слаб снег. Најнижа температура од  -4 до 0  а највиша од  4  на југоистоку до 13 степени на северозападу Србије. Упозорење, потенцијално опасна појава: Tmin<0°C, вероватноћа 90%.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 03.04.2020. до 07.04.2020.)
Променљиво облачно и топлије са условима за чешћу појаву кише у јужној половини Србије. 

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво