Ово је пролазно наоблачење, пред нама топла јесен

У последња 24 сата температура је пала за више од десет степени, а киша и ветар са севера земље стижу и до крајњег југа. Да ли је ово само пролазно наоблачење са кишом или је увод у јесен која календарски почиње за пет дана?

Наоблачење које је захватило Војводину и део западне Србије до краја дана ће се проширити на остатак земље, каже Горан Михајловић из Републичког хидрометеоролошког завода.

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, Михајловић је рекао да је за северозападни и западни део земље укључен жути метео-аларам за падавине, јер се очекује више од 20 милиметара за три сата.

Такође, жути метео-аларм је укључен за планине, где би могло да буде олујног ветра из смера северозапада.

Михајловић наводи да је ово наоблачење пролазног карактера и да иза тога следи период нешто свежијег времена, али и даље пријатног.

Републички хидрометеоролошки завод је упозорио на појаву јутарњег мраза, пре свега по котлинама и долинама, као и у планинским пределима са температурама око нуле.

Према речима Михајловића, максималне дневне температуре биће у границама просека за ово доба године, око 20 степени.

"Почетком наредне седмице поново ћемо уживати у топлом времену и оно што за сада генерално можемо рећи да нема најаве ни екстремно кишовитог, ни хладног времена", рекао је Михајловић.

Јесен стиже у понедељак, 23. септембра, и како каже, то ће бити топла јесен са одступањем температуре од један степен.

Очекују се 20–22 дана са максималном температуром од 25 степени.

Затим, почетком октобра, првих десетак дана увек имамо период сувог времена – Михољско лето. То је, према речима Михајловића, климатска карактеристика нашег подручја доказана и радовима.

У већем делу Србије данас се очекује умерено до знатно облачно и осетно хладније време, местимично с кишом и појавом пљускова са грмљавином.

После подне и увече разведравање. Највиша температура од 16 до 24 степена. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво