Читај ми!

Станковић: Афера ће бити решена

Афера око набавке вакцина имаће свој крај, пре свега због људи који су оптужени и стављени на стуб срама, уверен је министар здравља Зоран Станковић. У истрази о вакцинама могућа нова хапшења, рекао за РТС министар Станковић.

Истрага у вези са набавком вакцина довешће до резултата којима ће јавност бити задовољна, рекао је министар здравља Зоран Станковић.

Афера о вакцинама, које су набављене пре две године имаће свој крај, пре свега због људи који су оптужени и стављени на стуб срама, рекао је Станковић, гостујући у Дневнику РТС-а.

Специјални суд у Београду покренуо је истрагу против бивше директорке РЗЗО Светлане Вукајловић и двоје њених сарадника због сумње да су злоупотребили службени положај приликом набавки вакцина и оштетили буџет за 1.270.000 евра и одредио им притвор.

"Након хапшења претходне директорке РЗЗО-а, истрага траје, сви који било шта знају ћуте и онда очекујемо да веома брзо истрага да резултате и обавести грађне ко је за шта одговоран и ко је зашта крив", рекао је Станковић.

На питање да ли очекује да ће бити још хапшења, министар Станковић је одговорио да он нема те информације и да то није у његовој надлежности.

"Неки су највљивали још хапшења, могуће је да ће бити још неког хапшења", рекао је министар здравља.

Станковић верује органима правосуђа, тужилаштва и полиције. "Мислим да је ово начин како се доказује да ли је неко крив или не, и да ће то довести до резултата којим ће грађани Србије бити задовољни", рекао је Станковић.

Говорећи о томе како ће се борити против корупције у здравству, Станковић је рекао да Акциони план постоји, да се по њему поступа, наводећи да је санитарна инспекција извршила 54.000 надзора, здравствена инспекција 6.500 надзора, а да се 1.500 људи се директно јавило кабинету министра.

"Очекујемо на основу тога да ће резултати до којих ћемо доћи отклонити одређене дилеме које постоје у јавности", рекао је Станковић, који је на функцију министра здравља дошао 15. марта.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво