Редови за вакцинацију у Румунији

После смрти познатог глумца од последица новог грипа у Румунији редови за вакцинацију. Због незаинтересованости грађана вакцинисано мање од један одсто становништва.

Хиљаде грађана почело је да опседа болнице у Букурешту да би примили вакцину против новог грипа, пошто је познати телевизијски глумац, Тони Такучеану, преминуо од последица те болести.

Масовна вакцинација требало је да почне пре неколико месеци, међутим, због незаинтересованости грађана вакцинисано је мање од један одсто становништва 

Међутим изненадан преокрет догодио се после смрти румунског глумца, што је међу грађане унело страх.

"Требало је да умре једна телевизијска звезда, како би се Румуни идентификовали са жртвом и схватили да свако може да умре од вируса, каже директор болнице Адријан Стреину Черчел.

Тони Такучеану, познат по улогама у сатиричним телевизијским емисијама, преминуо је у уторак због компликација на плућима изазваним вирусом А Х1Н1.

У Румунији су од новембра умрле 82 особе и забележено је више од шест хиљада случајева заражавања вирусом типа А Х1Н1.

У последња два дана у Румунији је преминуло девет особа, а више од стотину је заражено. Вирус новог грипа се у последња два месеца шири много брже, и стопа заразе се са четири одсто повећала на скоро десет процената.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво