Читај ми!

Базен после 15 година

Општина Бабушница једна је од најнеразвијенијих у Србији. Напокон је завршен купалишни комплекс, који се градио петнаест година. Средства за изградњу обезбеђена су самодоприносом.

Прослава Дана општине Бабушница обележена је отварањем купалишног комплекса. Председник општине Златко Алексић истакао је да су се коначно стекли услови да се инвестиција започета пре петнаест година заврши.

Више од половине становника Бабушнице је незапослено, а пољопривредна производња одавно је изгубила примат у овом крају. Због тешких егзистенцијалних услова у протеклих педесет година ову општину напустило је две трећине становника.

Раскопане, полуасфалтиране улице, путари који не раде, само су неки од проблема са којима се општина Бабушница суочава већ годину и по дана. Економска слика ове варошице још је суморнија. Привреда се ослања на само три предузећа, а просечна зарада је око 18.000 динара.

"Грађани Бабушнице су сопственим средствима изградили базен вредан 170 милиона динара. Тај базен ће користити нашим грађанима и мислимо да је то прави погодак", нагласио је председник општине Бабушница Златко Алексић.

Хладно време и јесења киша нису сметали да се у присуству два министра пресече врпца и отвори летњи купалишни комплекс. Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић, рекао је да ће тражити од државе Србије да се више улаже у јужну и источну Србију.

"Овакав пројекат, без обзира на то што неће за собом повући инвестиције и развој привреде, враћа веру људима који овде живе да држава ипак мисли на њих", рекао је Дачић.

Министар животне средине и просторног планирања Оливер Дулћ подсетио је да је за изградњу овог објекта ангажована домаћа грађевинска оператива и додао да је пројекат завршен у рекордном року.

"На овом пројекту су радили домаћи извођачи, уграђена је најмодернија базенска техника, која ће радити уз помоћ соларних панела", каже министар Дулић.

Шта ће базен значити, пре свега младима Бабушнице, видеће се тек наредне летње сезоне. С обзиром да се најављују хладни дани и мраз, надлежни у Бабушници ће морати да се сада  позабаве испуштањем воде из базена, како их пре првих купача наредног лета, не би претекли мајстори. 
 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво