Читај ми!

Купусијада

У Мрчајевцима код Чачка почела је 9. купусијада, манифестација чувена не само јелу спремљеном на традиционалан начин, у земљаним посудама и на отвореној ватри, већ и по доброј народној песми.

На сваком кораку варошице чувене по песми, игри и традиционалној туристичкој манифестацији наложене су ватре, а изнад њих земљани лонци.

Милан Стамболић кува купус годинама. Каже да је - осим добро киселог купуса и меса - важно да и домаћин буде добар. Па ако са вољом све припрема, онда и купус ваља. А да би специјалитет био што бољи кувари се труде да баш њихов има специфичан укус.

Важно да има разних зачина, Јелена Поповић, а који су - кувари неће лако да одају. У лонац се слаже ред купуса ред меса и потребно је да се стави више врста меса.

Девета купусијада већ је почела а организатори иове године очекују добру посећеност.

"Све је више посетилаца", истиче  директор Туристичке организације Чачак Миодраг Стеванић, "и Купусијада постаје значајна туристичка манифестација. Прошле године смо за три дана имали око 150.000 посетилаца у Мрчајевцима. Ове године очекујемо још више гостију, јер је најављено лепо време."

У избору за златни, сребрни и бронзани лонац, током викенда такмичиће се угоститељи и аматери. Очекује се да ће и у категорији "Цело село кува" бити више од двадесет учесника.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво