НЛО изнад Пожаревца?

Пожаревљани се већ скоро две недеље питају да ли су их посетили ванземаљци или је реч о неком другом феномену. Сигурно је само да су изнад града видели бројна светла која су се померала без звука.

Око поноћи 11. јуна изнад Пожаревца су се појавила светла, за сада непознатог порекла. Могла су се видети из свих делова града. Један од очевидаца био је и Селимир Станковић, радник пожаревачког Центра за културу.

"Видео сам шест светлећих тела, неправилних кругова, која се нису брзо кретала", прича Селимир Станковић. "Ималс су пламтећу жуту боју, креталс су се према југоистоку и нису испуштала никакав звук."

Други очевидац, таксиста Првослав Миљковић каже да су светла изгледала као јато птица: "Изгледало је као јато птица кад се крећу на југ, кад се селе. Али је светлело. Били су правилно распоређени, нису се мешали."

Светла су се видела петнаестак минута, а онда су лагано отишла ка Хомољским планинама. Иако је велики број Пожаревљана видео чудну појаву на небу, ретко се ко осмелио да о томе и јавно говори, из страха да ће бити извргнут руглу.

Дописник листа "Правда" Момчило Вељковић наводи да му се, пошто је објављено у новинама, јављало све више људи: "Мој друг Ивица, који ради у обезбеђењу суда, рекао ми је: Моче, ја сам то са ћерком видео у суботу. Изашао сам, сви су гледали у небо. Било је 15, 20, 30, 50 светала. Људи су стајали, вриштали, као у инвазији у 'Блиском сусрету треће врсте'."

Снимке непознатих објеката на небу изнад Пожаревца направио је својом мини камером комунални полицајац Дејан Станимировић, али није желео да нам да изјаву.

Да ли су Пожаревљани присуствовали 'блиском сусрету треће врсте' или је нешто друго у питању, нико не зна. Неки типују на ванземаљце, религиозни помињу Божје упозорење, а има и оних који сматрају да су Србију уочи НАТО скупа надлетали амерички шпијунски "авакси".

Последљој групи припада и Првослав Миљковић: "Жуто светло је било као што га имају авакси. А вероватно наша држава гледа небо, зна шта је прошло."

Иако су многи Пожаревљани видели необична светла на небу, за сада нема званичне информације о њиховом пореклу. Остаје да свако верује у оно што хоће - од НАТО авакса до ванземаљаца.

 

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво