Читај ми!

Победнице фестивала "Миња Субота"

На недавно одржаном музичком фестивалу "Миња Субота" у организацији Дечјег културног центра у Београду, три девојчице из Шапца и Коцељеве победнице су у својим категоријама солиста до 14 година. Занимљиво је да су све у класи истог наставника музичког, Ивана Марковића, али у основној школи.

"Музика је пут до среће", записано је у учионици певача шампиона, али и у сећању свих који су волели Мињу Суботу и култну емисију "Музички тобоган". Нађа, Ленка и Огњена, које смо затекли да вредно вежбају и после победе на фестивалу посвећеном Мињи, рекле су нам да су једнако уживале у припремама и самом наступу пред еминентним жиријем и стотину такмичара из школа у Србији и дијаспори.

"У почетку сам баш имала трему, али после је било све опуштено и онда када сам се ослободила, наставник каже да ми је ово био најбољи наступ до сада", кажe Нађа Тодоровић из коцељевачке ОШ "Мића Станојловић".

"Од почетка смо били јако заитересовани за то и кад ми је наставник рекао, ја сам одмах пристала да идем на фестивал", наводи Ленка Лазаревић из шабачке ОШ "Стојан Новаковић".

Огњена Данојлић из ОШ "Јеврем Обреновић" у Шапцу додаје: "Ја ставрно обожавам да певам, сваки дан буквално цео дан певам. Стварно сам била одушевљена кад сам чула да сам добила сто поена и нисам стварно ни очекивала да ћу до таквог успеха доћи."

Одушевљен успехом својих ученица на фестивалу који стопама Миње Суботе оплемењује дечју душу и песму, наставник Иван Марковић каже да су три основне школе у којима ради расадници музичких таланата.

"Ово је све нас јако пријатно изненадило и оно што је јако лепо као резултат свега тога је, деца су позвана на завршни наступ односно на свечану доделу диплома, који је био на Мињин рођендан, 8. новембра реализован у Дечјем културном центру у Београду учествовала су сва деца која су освојила 100 бодова", истиче Иван Марковић, наставник музике.

Победничка дружина наставника Марковића открила нам је да им је уз победу драгоцено искуство сусрет са познатим певачима и песницима који су заједно са Мињом стварали за децу.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво