Шабачки волонтери у акцији

Данас је Међународни дан волонтера. У свету, у слободно време, добровољно ради и помаже другима више од милијарду људи. Овај дан, бројним активностима, обележен је и у Шапцу.

Новогодишње честитке и украсе за јелку, корисници Дневног боравка за особе са менталним сметњама и интелектуалним потешкоћама праве сваког децембра. Пре часова у школи, помаже им и Нина Антић. Ангажована је и у служби "Помоћ у кући".

"Волонтирам у Kаритасу, невладиној организацији која се бави хуманитарним радом, то првенствено радим јер волим да помажем другима уколико сам у могућности идем у Медицинску школу и то је позив којим бих наставила да се бавим, сматрам ово адекватним начином да стичем нова искуства и нека нова пријатељства", каже Нина Антић, волонтерка у Kаритасу.

Поводом 5. децембра, шабачки Црвени крст, уручио је захвалнице својим волонтерима.

"Највећа сатисфакција ми је кад видим осмехе на лицима оних којима помажем. Jа сам волонтер Црвеног крста већ три године, мој деда је био редовни давалац крви па сам хтела на неки начин да наставим традицију, била сам волонтер на свим акцијама које је организовао Црвени крст и тренутно највише волонтирам на акцијама добровољног давања крви", наводи Валентина Палажевић, волонтерка Црвеног крста.

Волонтери Удружења Светлост, свој дан обележили су са суграђанима.

"Међународни дан волонтера је дан када се сви ми волонтери окупљамо, ево већ неколико година заредом 5. децембра ми из Удружења Светлост делимо чај, делимо бомбоне, делимо наше широке осмехе и тако грејемо душу грађанима у овим хладним данима", истиче Горан Димитријевић, волонтер Удружења Светлост.

Гордана Мандић Радосављевић, председница Удружења Светлост додаје: "Циљ је да покажемо солидарност, циљ је да људи, млади, али и други који су заинтересовани своје време уложе квалитетно у заједницу. Желимо да видимо промену у заједници и јако нам је важно да имамо подршку наших суграђана. Свако ко је волонтирао код нас, понео је лепе утиске и позитивну енергију зато што је учинио нешто добро".

Поводом Дана волонтера Удружење Светлост штампало је и ,,Новине уз чај,, и организовало изложбу стрип табли са проширеном реалношћу.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво