Ниш међу пет потцењених градова које треба посетити широм Балкана

Град Ниш нашао се на листи пет потцењених градова Балкана коју је објавио престижни пословни магазин Форбс. Амерички магазин, који је познатих по листама најбогатијих и најмоћнијих људи, препоручује путовања на те дестинације.

У последње две године, Ниш се два пута нашао на листи препорука угледног америчког магазина Форбс. Први пут као дестинација коју обавезно треба посетити после короне, а сада као једна од пет најпотцењенијих локација на Балкану. Поред Ниша ту су Варна, Охрид, Добој и Берата у Албанији.

"Одличан бренд и они који читају на светском и глобалном нивоу такве портале знају кад се појавите на таквом порталу – шта то значи. Ми морамо да искористимо не само то већ све што се о Нишу говори на светском нивоу", каже Ненад Роквић, председник Удужења туристичких водича.

"Ово је веома значајно због тога што је то један престрижан часопис и што сигурно подижe ниво спознаје о Балкану и Нишу", истиче Бане Симовић, туристички водич.

Форбс пише да је Ниш дао неколико римских царева и препоручују историјске споменике од Тврђаве до Ћеле-куле, али и врхунске ресторане у центру града.

"Туристи из окружења су нам најчешћи гости – из Бугарске, Македоније, Босне и Турске, затим из Мађарске, Хрватске и бивших југословенских република, а онда могу да додам скандинавске земље и западноевропске земље", наводи Ненад Роквић.

"Странцима су, поред хране и природе, интерeсантне и културно-историјске знаменитости. Они воле да виде и околину - Ђавољу варош, Стару планину и друге углавном природне атракције", додаје Бане Симовић.

Ова препорука врло је важна за Ниш, који у овој години има повећање броја туриста за 74 одсто и до октобра га је посетило око 115.000 туриста.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво