"Севап и мерак" за најстарије у Врању

Да је задовољство чинити добро или "севап је мерак", како су назвале акцију, подсећају нас Врањанке из Женског солидарног фронта.

"Покажимо старијима да нису сами" - са том идејом су иницирале хуманитарну активност и одмах кренуле у акцију. У три маркета у Врању постављене су кутије за донирање дуготрајне хране, одазивају се и чланови различитих удружења и појединци.

 

"У души човека је да буде хуманиста пре свега, а после све остало, тако да кад год се објави на друштвеним мрежама и у тој нашој вибер групи Женског солидарног фронта ја се одазовем позиву. Ово је била прилика да помогнемо нашим старијима, да покажемо да нису сами", истиче Нела Цветковић, из Женског солидарног фронта у Врању.

"Српски филантропски форум је са Коалицијом за доброчинство и ове године одлучио да прикупљамо храну. Прошле године смо 70 тона хране прикупили и поделили на територији целе земље са партнерским организацијама, као што се ове године појавила партнерска организација у Врању са акцијом "Севап је мерак" и то је права грађанска акција", каже Веран Матић, извршни директор Српског филантропског форума.

Женски солидарни фронт је неформална група основана пре три године у Врању, прве активности реализовале су на почетку пандемије. Помогле су деци и породицама које су изгубиле радно способног члана, а сада су у фокусу старији суграђани.

"То су људи старији од 65 година, који живе са минималним примањима или без њих, и који су можда сами, без породице, болесни, сиромашни, препуштени сами себи. Једном речју, заборављени од стране и својих најближих можда и од заједнице", објашњава Милица Анђелковић Јовановић, из Женског солидарног фронта у Врању.

Акција је почела 20. августа, а завршава се 9. октобра када је Национални дан давања. После тога ће обилазити суграђане и носити им пакете са храном.

 

 

 

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво