Новопазарски хуманитарац опет и поштени налазач, новац враћен власнику

Новопазарски хуманитарац Хидо Муратовић, који више од три деценије помаже старим, болесним и немоћним особама у селима на Пештерској висоравни, Голији и Рогозни, учинио је још једно добро дело када је вратио власнику 10.000 евра које је случајно пронашао.

Новцем се кажу може купити много али не и част, племенитост и емпатија, а то су управо особине Хида Муратовића. Каже, у моменту када је са унуком прелазио улицу новац је случајно угледао поред кола из којих је у управо изашао Един Лекпек, у чијој мењачници Хидо уплаћује рачуне за месечне обавезе за домаћинство.

 

"Кроз главу ми је прошло кад је трчао са кесом и када сам ишао ка мењачници на вратима сам се сусрео са власником и он је трачо отуд:  Хидо изгубио сам паре. Он је био сав бијел. Ја вичем: ниси сине изгубио, ево их твоје паре. Није први пут. Прије 20 година Биљи Пецановић из Подгорице која је путовала у Истамбул на аутобуској станици у Новом Пазару пронашао сам 2 и по хиљаде и за 15 минута смо пронашли жену. Такође после пар година пронашао сам 6000 еура Мери Брегај из Новог Пазара која је била на пијаци", каже новопазарски хуманитарац Хидо Муратовић.

Един је по повратку из банке видео да је гужва у мењачници и пожурио да помогне радници на шалтеру. У журби му је из кесе испао новац. Срећом, пронашао га је човек који није имао дилему шта да уради са нађеним новцем.

"Кад сам видео оно да нема, реко шта би 10.000 еура јер није то мала сума новца и гледам лево ,десно кад Хидо у том тренутку. Да је потрајало још 10 секунди онда би се што би рекли баш пресеко", објашњава Един Лекпек, власник мењачнице у Новом Пазару.

Поверење које је стекао бавећи се хуманитарним радом код народа и донатора широм света Хидов су, каже највећи капитал и признање.

 

 

 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво