Прва представа за младе у крагујевачком позоришту за децу

У крагујевачком Позоришту за младе, премијерно је изведена представа "Необичан догађај са псом у ноћи" - прича о животу аутистичног дечака и његовом окружењу. Адаптацијом романа Марка Хадона, некадашње Позориште за децу, проширило је репертор и званично постало театар намењен и деци и младима.

Атипични петнаестогодишњи дечак Кристофер Џон Френсис Бун, главни је јунак романа и представе "Необичан догађај са псом у ноћи". Не разликује емоције и не разуме метафоре, али зна све државе на свету, математички је геније, воли животиње и препознаје важност детективских романа...

"То је дечак који пронађе мртвог пса у комшијском дворишту и пожели да као прави детектив открије шта се то десило са тим псом. Откривајући мистерију ко је убио тог пса, практично он сазнаје многе истине о себи", каже редитељка Драгана Милошевска Попова.

"Ово је прича о различитости о особама које се не уклапају и због тога се осећају угрожено од стране околине без обзира што људи не знају ништа о њима и некако прерано се доносе закључци", наводи глумац Милош Миловановић.

Највећи критичари - публика изашла је након представе задовољна.

"Необичан догађај са псом у ноћи", прва је представа намењена старијима од 15 година у крагујевачком Позоришту за децу, које је од почетка септембра и за младе. На репертоару ове установе културе тренутно је и 17 дечјих представа.

"За убудуће нам је план да премијерно имамо изведене две представе на сцени за децу и једну за младе. Дакле, у свакој следећој сезони", каже Јелена Стојановић Патрногић, директор Позоришта за децу и младе у Крагујевцу

Ова крагујевачка установа културе, поред проширења делатности, наставља да ниже успехе. Нову позоришну сезону започела је освајањем прве награде на Фестивалу еколошких представа у Бачкој Паланци и то за комад "Тихи дечак". Наредних месеци очекују је учешћа на међународним фестивалима у Загребу, Скопљу, Бањалуци и Ријеци.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво