Читај ми!

Ужичанин Лазар Костић сања титулу светског првака у билијару

Прву јуниорску европску титулу у историји српског билијара донео је са првенства у Бугарској 16-огодишњи Ужичанин, Лазар Костић, који је и најмлађи сениорски првак Србије. После европског, Лазар се спрема и за светско првенство.

После успеха на домаћим и балканским такмичењима, титула најбољег европског јуниора је круна досадашње каријере. За такмичење у Бугарској се наша екипа, чији је Лазар био капитен, брижљиво припремала и за билијарским столом, и кондиционо, с разлогом.

"На Европском првенству ми се дешавало да одиграм пет мечева дневно или четири за редом, што је стварно напорно много и психички и физички, тако да много је битно остати концентрисан све време и да те та кондиција некако носи кроз меч и да никако не посустајеш", каже Лазар Костић.

Први пут се за билијарским столом нашао пре десетак година, али је стварно интересовање последњих шест година.

"У почетку је изгледало као хоби, као нека занимација. Нисам стварно знао да ће да прерасте у овако нешто битно, али ето, коцкице су ми се сложиле и сад ми је део живота", наводи Лазар Костић.

Уз победе и пехаре у билијару, Лазар је и одличан ђак гимназије и успева да усклади школске и такмичарске обавезе. Победом на Европском остварио је и директан пласман на светско јуниорско првенство које се у новембру одржава у Порторику, као део сна, жеља и амбиција.

"Сан ми је одувек био светска титула, тако да, сада ћу покушати то да остварим. Видећемо, мислим, ако освојим на светском ићи ћу на светско за сениоре, тако да сан је светска титула", наводи Лазар Костић.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво