Читај ми!

Голд гондола, поглед на Златибор из другог угла

Златиборска „Голд гондола" је ове године превезла 100.000 путника. Набављене су и нове кабине како би се смањила гужва и редови у шпицу сезоне. Градња жичаре била је прекретница у златиборском туризму, а нови програми најављују се већ за ово лето.

Поглед на Златибор из другачије перспективе, предели који се не виде често, ливаде, језеро шуме на 9 километара дугој траси гондоле од центра планине до 1496 метара високог Торника од пре годину и по како је гондола почела са радом главни је златиборски туристички адут. У бројкама - 300 хиљада путника за годину дана и враћен кредит од 13 милиона евра. Гондола је Златиборцима, осим путника донела и друге финансијске погодности.

 

О томе Бојана Божанић директор ЈП „Голд гондола" Златибор, каже: „Тај повраћај средстава се огледа пре свега у повећању обима инвестиција, броја инвеститора и коначно средстава која су се од пореза и других такси слила у општински буџет, тако да и сама отплата кредита која се десила превремено прошле године дефинитивно је показала да се ова гондола исплатила".

Као окосница златиборског туризма данас важан је део и планова. Летос ће то бити велнес дани, едукативни садржаји, матине како би се туристи дуже задржали на врху.

"Идеја је да одавде са Рибничког језера иде крак гондоле према врху Чиготе. Дужина у овом тренутку је негде 4 и по километра и радимо на разради те идеје", истиче Бојана Божанић.

Заједно са Прибојцима планирају и градњу гондоле ка Прибојској Бањи, а помињу се и друге дестинације како би се успех златиборске златне гондоле проширио, а нека лепа места постала познатија и доступнија већем броју туриста.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво