Читај ми!

Крушевац: Међународни турнир у пејнтболу

Пеинтбол је један од најпопуларнијих екстремних спортова у свету, који се игра у више од 100 земаља и окупља, рекреативно и такмичарски, око 15 милиона људи. Овај спорт је све популарнији у Србији, где је протеклог викенда у Крушевцу одржан међународни турнир.

На турниру је учествовало 8 најбољих екипа из Србије и Бугарске. Прво место освојио је пеинтбол клуб "Балкан експрес" из Београда.

 

"Код нас још увек нема довољно такмичара, али се сваке године број повећава. У свету је другачије, у свету се много људи бави спортским пеинтболом, нарочито у Америци која је колевка свега тога", каже Зоран Топић, из Пеинтбол клуба "Балкан експрес" из Београда.

"Србија није имала тимове до сада у овој мери. Имамо шест тимова из Србије - два из Крушевца, два из Београда, један из Новог сада и један из Лапова, а имамо и два тима из Бугарске", наводи Димитрије Михајловић, председник Пеинтбол савеза Србије.

Бугарски клубови често учествују на турнирама у Србији. Сарадња два пеинтбол савеза траје 10-ак година.

"Долазим из Бугарске, из Софије. Име клуба је велики ударац. Овај турнир је одличан. Топло је, али то није проблем", каже Паулина Митова, из Бугарске.

"Играмо сваке године у Бугарској, на такмичењима, али и у иностранству. Већ смо били прошле године у Србији, на турниру у Београду", истиче Петер Захарев, из Бугарске.

Пеинтбол је спорт у коме се имитира ватрена борба на ограниченом простору. За такмичење се користе пнеуматски маркери напуњени лоптицама разних боја.

"Одлично је организовано такмичење. Многи од ових играча долазе и код нас, на турнирима у Грчкој. Надам се да ћемо се сретати и у другим земљама", сматра Сотирис Гуридис, пеинтбол судија из Грчке.

Добри резултати постигнути на турниру у Крушевцу подстрек су за наше такмичаре који ће први пут учествовати на светском првенству у пеинтболу које ће се одржати средином септембра у Француској.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво