У Сремској Митровици и ове године бивше матуранткиње поклањају хаљине будућим

Канцеларија за младе У Сремској Митровици већ четврту годину стоји иза акције Поклони матурску хаљину. Овог маја, Митровчанке су више него икада показале жељу да обрадују своје млађе суграђанке.

У  овој акцији  волонтерка Ива Алимпић из Сремске Митровице учествује са другарицама. Каже да је срећна што ће њену хаљину неко поново носити и што има прилику да помогне, јер су за неке породице трошкови за прославу матуре оптерећење за буџет.

" Осећам се дивно што знам да је моја хаљина узета, нека девојка се пронашла баш у њој, ја сам њу носила за малу матуру у основној школи. Хаљина је за мене стварно дивна, онако лепршава, баш за неку девојчицу, савршена," радује се Ива.

Осим матурских, бројне Митровчанке у Канцеларију за младе доносе на поклон хаљине са пунолетстава и свадби. За матуранткиње које ће их носити обезбеђене су бесплатна шминка и фризура.

Биљана Матић, координаторка Канцеларије за младе у Сремској Митровици, каже: "У Канцеларији имамо 53 матурске хаљине, морам рећи на никад лепше и очуваније хаљине нисмо добили, што значи да су коришћене сам једном, што значи да су после тога завршиле у ормару и чекају неку нову прилику."

Да би то важно вече у животу сваког матуранта било што лепше и безбрижније, организатори из Канцеларије за младе потрудили су се да акција буде потпуно анонимна. Позивају све матуранткиње да искористе прилику или да бар пробају неке од модела.

"Три девојке су дошле захваљујући својој разредној, која их је на неки начин  охрабрила да искористе могућност која им се пружа, тако да су оне заједно дошле у Канцеларију и изабрале су хаљине које им одговарају," каже координаторка Биљана.

Ова лепа акција омогућена је за девојке из Сремске Митровице и села која припадају тој градској управи. Хаљине се позајмљују, затим перу и припремају да их понесу неке нове матуранткиње, идуће године.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво