Полицијски инспектор из Ниша 92 пута дао крв

Обележава се Национални дан добровољних давалаца крви. Око 3 одсто грађана Србије су добровољни даваоци, а један од најредовнијих јесте Нишлија Саша Младеновић.

Капетан полиције Саша Младеновић има 41 годину и до сада је крв дао 92 пута. По томе је у односу на број година, најхуманији у Србији. Крв даје од 17. године и то на свака три месеца:

"Сигурно је леп осећај кад знаш да можеш да помогнеш нешто више од неког другог који није у тој могућности, неко није здравствено, неко није овако или онако, ја сам срећан што могу да помогнем бар на тај начин. Ја сам и потписник донорске картице, међу првих 100 у Србији", каже Саша Младеновић, капетан полиције.

Крв је редовно давао и током короне. Каже да своју хуманост покушава да пренесе и на људе око себе и троје деце:

"Мотивисао сам и своју супругу, претпостављам да ћу и својој деци да пренесем то лепо искуство, тај дар. Супруга је после порођаја дала неколико пута крв, што планира и да настави, ево баш ових дана смо причали о томе", истиче Саша.

Ради као инспектор криминалистичке полиције у Нишу. Био је и донатор коштане сржи и учесник многих хуманитарних акција:

"Никада за свих ових 92 пута колико сам евиденцијски дао, никада се нисам осећао малаксало, никада се нисам осећао успорено и поспано, тако да све је ок, хвала Богу".

За 92 пута Саша је добровљно дао више од 40 литара крви, групе А позитивно. Једна јединица крви може да спасе и 3 људска живота.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво