Читај ми!

Милован Довраговић из Шапца волонтер рекордер – 75 пута дао крв!

Шапчани годишње организују више од осамдесет акција добровољног давања крви. У недељи Црвеног крста, посећују и најстарије волонтере.

Фотографије и дипломе не чува, али сваку успомену добро памти! Од награда, важнији су му осмеси људи којима је помогао. Милован Довраговић први пут је дао крв у касарни у Високом. За првих десет година, организовао је више од 700 акција. Власник је и Златног знака Црвеног крста Србије.

"Црвени крст за мене је био оличење хуманости и доброте. Од првог дана, носио сам се да некоме помогнем, да некоме спасемо живот. Када сам почео да радим у Комисији за окупљање давалаца крви при Црвеном крсту Шабац, одмах смо кренули на масовност, да грађане што више активирамо и да се одазовемо. Комисија је наследила давалаштво, са 2.500 боца крви, ми смо те године прешли на 5.500, постали смо град у Србији са највећом масовношћу у прикупљању крви", каже Довраговић.

У шабачком Црвеном крсту ангажовано је више од 200 волонтера који су пригодним поклонима обрадовали најстарије колеге.

"Без њих, ми не бисмо били оно што јесмо", наглашава Славко Радовановић, в. д. секретара Црвеног крста у Шапцу, и додаје:

"Ми смо препознатљиви по њима и захваљујући њима имамо тако добре резултате. Данас смо дошли код нашег Милована, који је са нама 30 година и који је део нас и дан-данас, кога поштујемо и ценимо и он мора да зна да га Црвени крст није заборавио."

Довраговић је крв дао 75 пута. Толико данас има и година. И даље је међу првима када треба да се пружи помоћ свима којима је потребна. Најдужи стаж има и у шабачком Зоркином солитеру, у којем је већ 44 године управник зграде.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво