Знање и такмичарски дух, рецепт за победу Млађана Стојановића из Пирота

На недавној међународној олимпијади енглеског језика "HIPPO 2021" у Италији, освојио је сребрну медаљу. За такмичење се пријавило више од 48.000 кандидата из 45 земаља, у финалу их је било 180.

Деветогодишњи Пироћанац Млађан Стојановић, ученик 4. разреда ОШ "8. септембар", представио се публици у Италији на енглеском језику, након проглашења најбољих. Није размишљао о награди – али је задовољан.

"Прво се показало на екрану, пре времена! И нико то није приметио. И онда тек после, када је изашло, ја сам само скочио", прича Млађан.

Ивана Бојкић, професорка енглеског језика у Основној школи "8. септембар", која је пратила Млађана на такмичењу, поносна је на успех који су постигли у Италији.

"Млађа је изузетно талентован, међутим, радили смо", каже професорка, "вежбали смо тестове, вештину слушања, вештину читања за пети и шести разред. Дакле, радили смо изнад његовог нивоа."

Млађан не крије да је, осим знања, у Италију кренуо и са јаком жељом да се такмичи. Млађанов успех није изненађење за оне који га познају, поготову за чланове породице. Кажу да је  одувек био свестрано дете. Поред страног језика, бави се спортом, успешан је и у математици и музици – паралелно похађа музичку школу, одсек клавир.

"Када је имао две године и нешто више, почео је да чита, почео је да сакупља албуме. Сваком играчу је знао да прочита име, да зна из ког је клуба, из које земље, све је знао", каже његов деда Симеон Јошић.

Освајање знања је, каже деветогодишњи Млађан, оно што га испуњава. Такмичење у Италији памтиће не само по сребрној медаљи и цертификату који је признат у целом свету, већ и по добром дружењу и склопљеним пријатељствима. А шта ће бити кад порасте, о томе још не размишља. Успех му, свакако, предстоји!

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво