Уметничка дела осликана љубављу и сећањем

Успешна студенткиња треће године Високе пословне школе за економију и предузетништво у Београду, три пута заредом државна првакиња у самосталном кретању са белим штапом – Јасна Плашић – недавно се представила и као уметница.

Дрвене боје, сећања, небо, сунце и слике кроз које провејава оптимизам, Јасну Плашић враћају у рано детињство. Двадесетогодишња студенткиња која је пре 14 година изгубила вид – слике и мозаике осликане љубављу и сећањима представила је на изложби у Краљеву.

"Најчешћи мотиви су цвеће, дрвеће, птице, природа, и то најчешће сликам из сећања – из периода када сам видела боље", каже Јасна Плашић из Студенице.

Своја сећања слика бојама, при чему доминирају оне светлије, посебно жута и црвена, које су јој омиљене. Перлице и друге украсе користи за израду мозаика.

"За то ми је потребно око месец дана дана, за слике месец или месец и по. Приоритет ми је да завршим мастер, после бих волела да се запослим, али бих волела да се бавим сликањем као хобијем", додаје Јасна.

Јасна је била упорна да стекне образовање. Данас студенткиња, како сама каже, све је успела захваљујући великој подршци породице.

"Она је показивала велики оптимизам, жељу и вољу, ми смо то видели, препознали у њој и подржали је и дан-данас је подржавамо", каже Јаснина мама Гора.

У Удружењу слепих и слабовидих у Краљеву поносни су на Јаснину упорност, и померање граница.

"Јаснин пример је добар подстицај за остале чланове да се изражавају уметнички и да буду видљиви у друштву", истиче Ранко Вуковић, председник Удружења слепих и слабовидих у Краљеву.

Изложба радова Јасне Плашић биће отворена у Удружењу слепих и слабовидих у Краљеву до краја септембра.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво