Труд се исплати, снови се остварују, каже најмлађа медицинска сестра шабачке болнице

Испит хуманости положили су и пре матурског испита - тако смо у причи из Шапца говорили о матурантима Медицинске школе који су упоредо са наставом волонтирали на пункту за вакцинацију. Труд се исплатио, а пожртвованост је награђена. Ања Стојковић, једина медицинска сестра из генерације која је желела да остане у Шапцу и градској болници, завршава приправнички стаж на путу до жељеног посла.

Бели мантил и брига о пацијентима су јој од малена били сан. Школска пракса и вакцинални пунк изабрани пут до жељеног посла медицинске сестре. Од септембра Ања је свако јутро на интерном одељењу шабачке болнице.

 

"Труд се исплати. Није ми уопште жао док су други одмарали што сам била на волонтирању на вакциналном пункту у Економској школи. Мислим да је ово права дестинација коју сам чекала четири године . Није толико напорно, просто волим овај посао, овде се проналазим и просто када имаш љубав према нечему ништа није тешко", истиче Ања Стојковић из Шапца.

Жеља вредне деветнаестогодишњакиње препозната, школско знање примењено. а стечено искуство током пандемијске праксе немерљиво.

"Одлуку којим занимањем желите да се бавите цео живот и при том процените довољно своје таленте и своје способности је велика мудрост. Ту процену доносе изузетно млади људи, уколико они касније током свог школовања покажу вољу, знање, науче довољно и имају вољу да се баве тим занимањем онда је то благо. Такву децу треба издвојити, младим људима треба дати шансу да се баве оним послом који су одабрали и који својски раде, који са вољом раде и у којима су успешни", истиче прим. др Снежана Ковачевић, помоћник директора Опште болнице Шабац.

Ања је међу вршњацима имала највише дана на вакциналном пункту. За стечено знање и умеће изабрана је и за ђака практичара Медицинске школе.

"Велика нам је помоћ и врло смо задовољни њеним радом, врло нам је значајно кад нам овако стручно лице дође одмах да имамо напредак у раду и на млађима свет остаје", каже Славица Савић, главна медицинска сестра Интерног одељења болнице Шабац.

"Циљ ми је кад положим државни испит после приправничког да останем овде у болници ако то успем и следеће године ванредно да се дошколујем за вишу школу", каже Ања и додаје да се снови остварују.

Снови се остварују ако сте упорни и не одустајете, каже најмлађа медицинска сестра шабачке болнице.

 

 

 

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво