Бујановачки потрчко на услузи од јутра до мрака

Попут неких градова у Србији, и Бујановац је добио свог потрчка, који помаже својим суграђанима. Доставља им намирнице, лекове и друге ситнице за скромну надокнаду.

Од раних јутарњих сати је на свом мотору, помаже суграђанима, пружа услуге плаћања рачуна, куповине и доставе на кућну адресу. Зоран Ковачевић Сињор је бујановачки потрчко већ месец дана.

"Траже храну, цигарете, лекове у апотеци, било шта, ја одем, узмем, однесем поручиоцу и то", каже Зоран Ковачевић Сињор, потрчко из Бујановца.

Телефон "Потрчку" звони често и поруџбине прима и у покрету, и по двадесетак дневно. Најсрећнији је каже, када помогне суграђанима који нису у могућности да сами нешто набаве.

"Баш је забавно и лепо, увек си у покрету са људима, уопште није напорно", објашњава бујановачки потрчко и додаје да се не боји короне. "Три пута сам вакцинисан и увек имам и маску."

И Бујановчанима значи његова помоћ.

"Он нам излази у сусрет, завршава нам посао, буде брз и ефикасан, тако да нам то пуно значи", задовољан је његов суграђанин Милош Митић.

"Пример свим оним младим људима који чекају да њихови родитељи приме плату или бабе и деде панзију па да им дају за кафу, што се овде често дешава. И да им истовремено покаже да посла заправо има", додаје Никола Лазић, из Бујановца.

Зоран је у пензији већ 30 година, слободно време користи да помаже, али и да додатно заради. Цена његове услуге је симболична од 50 до 150 динара.

 

 

 

 

 

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво