На Сребрном језеру све пуно до краја августа

Угоститељи и власници апартмана на Сребрном језеру туристичку посету оцењују као одличну. Сви објекти за смештај попуњени су до краја августа, јер су домаће госте, који су се одлучили за летовање у иностранству, делимично заменили странци.

Прошлогодишња рекордна посећеност Сребрног језера, овог лета вероватно неће бити достигнута, јер је велики број наших грађана отишао на одмор у иностранство. Ипак, смештајни капацитети на "Српском мору" попуњени су до краја августа, а власници апартмана за сада су задовољни сезоном.

"Највише има Зрењанин, Нови Сад, Сомбор, Суботица, Бачки Грачац, ево јутрос смо их испратили, највише Војвођана", каже Брана Цветковић, власница апартмана.

"Одмах чим дођу питају да ли може да се спрема храна, да ли може да се спрема роштиљ, које услове све имају, тако да у принципу су задовољни", наводи Горан Цветковић, власник апартмана.

Велики број домаћих туриста прошле године искористио је ваучере за одмор на Сребрном језеру. Овог лета их је нешто мање, али је зато повећан број странаца, пре свега Румуна.

Горан Динчић, угоститељ и власник апартмана каже: "Брзо се продала задња тура ваучера, тако да ми ове године и нисмо дошли у неку позицију да смо могли да користимо ваучере. Међутим, без обзира на то, радили смо са неким страним агенцијама и надоместили смо то јако добро".

"За сада и посећеност и попуњеност смештајних капацитета и прусутност туриста је на једном врло високом нивоу, ми смо задовољни. Како са реализацијом ваучера, тако и са туристима који долазе мимо ваучера да проведу продужени викенд, али има и оних који се одлучују да одморе проведу на Сребрном језеру", наводи Дајана Стојановић, директорка ТО Велико Градиште.

Туристе на Сребрно језеро привлачи његова лепота, затим близина ауто пута, али и бројне манифестације од Царевчевих дана до филмског фестивала Сила фест. Најстарије, "Аласке вечери", прославиле су 55. рођендан.

"Од 65. године је уврштена у манифестацију Туристичке организације. И, тако да, лепо је један осећај ко победи. Ипак је то један догађај", каже Горан Гицић, из Рама.

Након "Аласких вечери", следи "Пасуљијада", а програм манифестација пун је до краја лета. У Великом Градишту се надају да неће доћи до увођења ригорознијих епидемиолошких мера, попут забране окупљања, И да ће реализовати све што су планирали.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво