"Ковински летопис" - историјске приче са радија у књизи

У Културном центру Ковина представљена је књига "Ковински летопис", својеврстан зборник историјских догађаја града. Приче је годинама сакупљао Луцијан Богданов, новинар које је преминуо пре неколико година.

За настанак "Ковинског летописа" заслужан је Луцијан Богданов, новинар који је сакупљао грађу и првобитно је емитовао у виду свакодневних емисија на Радио Ковину. Након његове смрти, бивше колеге и Културни центар Ковина су све то сакупили и објавили у виду књиге.

"Ту се налазе приче из историје, антропологије, генерално обичаји и културе свих становника општине Ковин. Има чињеница заснованих на науци, оно што је мукотрпно сакупљао својим радом кроз архиве, али је пре свега научно-популарно, тако да се може читати као веома занимљиво штиво, које би се свидело свима", каже Милош Савић, приређивач "Летописа".

Колеге и пријатељи, многи Ковинци, присуствовали су вечери сећања на Луцијана Богданова, који је био учитељ, преводилац, историчар, новинар.

"Он је од почетка био у Радио Ковину. Био је преводилац на румунски језик, водио је румунске емисије, програме који се тичу политичког и свакодневног живота, био је алфа и омега и техничке подршке, и дописник Радио Новог Сада и Либертатее", сећа се Миливоје Грчић, директор Културног центра Ковин.

Издајући "Летопис" колегу Богданова учинили су бесмртним, кажу приређивачи, а сама књига је добра основа за неку обимнију и свеобухватнију историју Ковина.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво