Њено време тек долази, Шапчанка Ива Вујанић

Има више међународних награда него година! Свира флауту и од прошлог децембра је и чланица Дечје филхармоније у Београду.

Има  десет година и такмичи се са старијима од себе. Класичну музику заволела је због балета и концерата на које је ишла са родитељима. Љубав према флаути, како каже, била је на први поглед.

" Флаута је диван инструмент, очарао ме је када сам га чула и много ми се допао. Решила сам  да га свирам, и ето, сад сам почела и имам доста диплома и медаља. Њен звук је тако нежан и диван, баш је опуштајући, некако прија сваком уху. Свирам минимум по два, три сата, то је довољно. Ако хоћу да се такмичим, морам дуже. Радим са својим професором Александром Буркертом," открива Ивана.

Освојила је 14 првих и једну другу награду." Охридски бисери" су јој до сада најдраже  такмичење.

" Такмичење није лако, такмичење је другог ранга, најјаче у Европи. Много ми је значило што сам отишла на то такмичење, тако сам видела колико сам заиста добра јер сам се такмичила са 2008. годиштем.Није било лако добити прву награду, а ја сам била у тој категорији једина из Србије која је добила прву награду" каже Ива.

Ива Вујанић ниже и петице у две основне школе. Због постигнутих резултата, добитник је Видовданске награде Града Шапца. Да би ускладила обавезе са Дечјом филфармонијом, музичко обазовање наставиће у Земуну.

 

 

 

 

 

 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво