Читај ми!

Шестомесечном Бошку стање се погоршава, наша помоћ му је потребна што пре

Бошко Гуглета болује од спиналне мишићне атрофије, ретке неуро-мишићне болести. Тренутно је у Дечјој болници у Новом Саду, а стање му се погоршава. Лек за Бошка један је од најскупљих на свету, а новац се тек сакупља.

Мали Бошко је јуче напунио шест месеци, а првих пола године дочекао је на распиратору у болници. Тренутно прима храну директно у желудац, јер је због болести ослабио и не може да гута. У болници је са мамом, која нам се јавила видео-поруком.

"Ту смо већ 25 дана. Због његове основне болести он нема снаге да дише, нема снаге да гута и не може да се помера. То има за последицу да је већ трећи пут на респиратору и да други пут има упалу плућа", каже Нађа Гуглета.

Рођен је као здрава беба, али му је дијагностикована ретка болест која напада мишиће и услед које се брзо губе основне животне функције као што су ходање, варење хране, гутање и дисање. Оболели од спиналне мишићне атрофије немају ген који производи протеин неопходан за мишиће и без лека углавном премину од гушења.

"Иде нам јако споро. Његова болест јако брзо напредује. Зато вас молим да помогнете колико можете, тако што ћете уплатити колико сте у могућности и тако што ћете уплатити један СМС", додаје Нађа Гуглета.

Бошкова борба инспирисала је и покренула организације, појединце и читаве градове широм Србије да се удруже како би прикупили више од два милиона долара, колико кошта нова генска терапија. Тренутно је сакупљено само 700.000 евра. Бошку у борби помажу и многе познете личности.

"Бошко нема више времена. Молим вас да помогнемо колико ко може. Ето барем да се пошаље тај СМС – 1032 на 3030 и да Бошко победи ову опаку болест", позива певач Никола Роквић.

Нажалост, има оних којима битка за један мали живот не значи ништа. На Фејсбук страници објављен је снимак крађе кутије са новцем који су грађани убацивали за Бошка.

Сви хумани људи могу да помогну слањем СМС са поруком 1032 на број 3030, или да средства уплате на жиро-рачун, који је доступан на интернету. И грађани Босне и Херцеговине могу да помогну позивом на број 1432.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво