Влажне марамице и крпе запушиле канализацију

Јавно предузеће "Полет" из Пландишта покренуло је кампању како би спречила грађане да бацају отпатке у канализациону мрежу, јер то узрокује бројне проблеме у раду система за пречишћавање отпадних вода.

Уместо да обављају свој редован посао, радници ЈП Полет у Пландишту углавном се баве чишћењем и поправкама пумпи за пречишћавање отпадних вода, јер градјани у канализациону мрежу бацају све и свашта.

Највећи проблем, кажу, представљају влажне марамице које се не разградјују, па блокирају пумпе и црпне станице."Прошле недеље смо три пута , дакле од 5 радних дана три пута смо овде имали интервенцију на овој истој црпној станици, три пута смо вадили пумпу, све ово овде што видите то је извадјено у та три дана. Налазили смо свашта- влажне марамице, делови одеће, чарапе, дресови , у канализационим мрежама смо налазили И завесе , на другој црпној станици која се налзи у Пашњачкој улици чак смо нашли И црево за воду" каже Милорад Стоилковски шеф службе за комуналну делатност у ЈП Полет.

Дешавало се, кажу, и да су неодговорни појединци у тоалет изливали и литре моторног уља, па пумпу ни данас не могу да очисте. Осим што ће решити бројне проблем комуналцима али и уштедети трошкове јер су поправке пумпи јако скупе, циљ ове акције је пре свега заштита животне средине.

"Сви заједно морамо да чувамо животну средину, животну средину јако угрожавамо управо овим стварима несавесним бацањем отпада који није дозвољен да се баца у wц шољу и прави нама проблем, прави проблем канализационој мрежи и самом пречистачу из разлога што ће се на одредјеном делу мреже излити фекалне материје које замо да угрожавају животну средину и квалитет живота свих грађана", истиче Мирослав Петровић. в.д. директора ЈП "Полет".

На флајерима које су одштампали јасно је означено шта је све забрањено бацати у канализациону мрежу. Надају се да ће то мало подићи свест градјана И о очувању животне околине али и о проблемима које овакво понашање узрокује.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво