Ролерке из Врања - Грофице од Похорја

После паузе, изазване пандемијом, поново почињу спортски клубови да се такмиче у иностранству. Седморо такмичара Ски клуба Бесна кобила су у вожњи ролерима на недавно одржаном отвореном првенству Словеније, у Вузеници, освојили 6 медаља. Учествовали су и на Светском купу.

Грофице Похорја постале су Дуња Арсић, у категорији до 10 година, и Анастасија Стојановић, до 14 година. Прве су стигле на циљ, и поред медаља добиле и пехар, титулу.

"Ја сам се много трудила да би освојила прво место, моја конкуренција је била слабија него прошле године и није било много тешко", каже Грофица Похорја Дуња Арсић.

"Стазе су биле захтевне, имали смо и отежавајуће околности, падала је киша, морали смо да мењамо, да стављамо точкове за кишу", додаје Анастасија Стојановић, такође Грофица Похорја.

Учествовале су такмичарке Ски клуба Бесна Кобила и на првој овогодишњој трци Светског купа. Емилија Арсић и Миа Дединац задовољне су постигнутим резултатима.

"Такмичила сам се на Светском купу где сам заузела 16. место, морам да кажем да је то једно од најбољих места од како клуб постоји", задовољна је Емилија Арсић, Ски клуб Бесна Кобила.

"Дуго смо ишчекивали прво такмичење и тако да је било као да се нисмо видели дуго, већ као да смо се јуче видели, било је лепо, дружили смо се, пријатељства су се само наставила", додаје Миа Дединац из истог клуба.

Пре десет година обновљен је рад скијашког клуба, основаног средином прошлог века. Са скија ван снежне сезоне, прелазе на ролере.

Што се тиче деце у клубу која похађају ту нашу ролер школицу смо на цифри од 100 деце, а што се тиче уско такмичарских, смо на цифри од 25 деце", објашњава Ђорђе Дединац, Ски клуб Бесна Кобила.

"Одлично, идемо лево десно мало возимо, тркамо се.- Колико се често окупљате? Па једно сваки други дан, да се каже", истиче Лазар Спасић, Ски клуб Бесна Кобила.

"Највише ми се свиђа што нема ниједна могућа салвета, ни папирић на путу, није загађено", истиче Страхиња Костадиновић из истог клуба.

Припремају се за јул и Светски куп у Словачкој, а почетком августа, ако ситуација дозволи и подршка не изостане, Врање ће бити домаћин Светског купа.

 

 

 

 

 

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво