За празнике већи број посетилаца у Природњачком центру

Првомајски и Ускршњи празници многима су донели пет нерадних дана. Има, међутим, и оних који се прилагођавају захтевима тржишта па су своје радно време током празника продужили. Природњачки центар у Свилајнцу и Ресавска пећина током празника раде од 10 до 20 сати. Свилајначки парк из доба јуре од петка обишло је више од хиљаду и по људи.

Лепо време, нерадни дани и жеља да се промени средина и негде отпутује, па је током празника број посетилаца у Природњачком центру у Свилајнцу знатно већи.

 

Кажу да су дошли да мало изведу децу и да обиђу и тај део Србије:

"Највише због њега, пошто он воли диносаурусе." А на питање колико воли диносаурусе и који му је омиљени, малишан одговара: „Тирекс, зато што је он величанствен".

"Видела сам пећинске људе и највише ми се свидео скелет једног диносауруса."

Да све буде сигурно и епидемиолошки безбедно брину се запослени, али су се током годину и по дана колико пандемија траје и посетиоци навикли на нова правила.

Стефан Радевић, кустос Природњачког центра каже: "Најбитије је да је сигуран обилазак Природњачког центра, једноставно и уживање је онда такво. Оно што је јако битно је да се сви наши посетиоци придржавају мера. "

Музејски део Природњачког центра има осам тематских изложби у затвореном простору и једну у парку у унутрашњости модела вулкана. Ту је и сувенирница, кафетерија. Организованих школских посета због епидемије није било па су најбројније биле породичне посете.

"Наш акценат за ове празнике и јесте на садржајима за наше најмлађе, то је велики број радионица, велики број активности које су везане како за пролеће тако за Ускршње празнике", наводи Данијела Чукнић, директорка Природњачког центра у Свилајнцу.

Искуства из ранијих година су показала да туристи углавном спајају неколико места за обилазак. Од Свилајнца до Ресавске пећине има мање од 50 километара. Ту су и манастири Манасија и Раваница, а за све оне који би да што више буду у природи ресавски крај нуди простране храстове и букове шуме, непрегледне пашњаке и богата изворишта воде.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво