Тара, избор за љубитеље нетакнуте природе

Тара, избор за љубитеље нетакнуте природе

Планину Тару многи су открили у последњих годину дана откако је корона променила туристичке путеве, а одсуство гужве и могућност дистанце у природи постали важни. И за празнике је готово све пуно, гости пристижу још увек, преко Дебелог брда и на путу од Бајине Баште ка Тари примете су повремене гужве, а очекује се да ће наредних бити око 6.000 туриста и излетника.

На Тару се обично долази с разлогом-због великог пространства очуване природе,шума,ливада, које се у ово доба повратка природи посебно траже.Продужени одмор управо је прилика за ресетовање у миру тарских предела.

Посетиоци кажу да Тара није  много урбанизована,тако да могу да се осаме и уживају у природи. Наглашавају да је неопходна само добра карта, добра мапа.

Промена туристичких навика и очекивања, променила је и  структуру гостију у дане празника. Мирољуб Поповић, Војна установа "Тара", каже: "Пошто је оваква ситуација, гости су углавном домаћи, Београд, Нови Сад, ту је један проценат из Републике Српске, углавном су мешовити и то млађе породице с децом."


Синиша Спасојевић, ТО "Дрина-Тара", каже да су им празници донели оно што су и желели- велики број посетилаца."Уобичајено је то да је већа тражња за приватним смештајем, за апартманима и за викендицама на Тари, али и овај подрињски део,поред реке Дрине, из године у годину је све актуелнији," наглашава он.

Тарски туристички хит од прошле године - видиковци, актуелан је и за празнике. Посебно је популарна Бањска стена на Митровцу са погледом на језеро и кањон Дрине - овековечена на хиљадама фотографија подељених на друштвеним мрежама. Осим планине, готово подједнако интересовање је и за реку Дрину, па је смештај на њеним обалама углавном резервисан много пре празника.
А ко се већ спусти до Дрине, ту је светски позната  кућица на Стенчици и -  обавезан селфи!

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво