Хоћемо у школске клупе, поручују шабачки средњошколци!

После једномесечног распуста, више стотина хиљада основаца и средњошколаца у понедељак, 18. јануара, креће у школу. Настава ће се одржавати по моделу који је примењиван од 1. септембра.

У петнаест шабачких основних и средњих школа све је спремно за почетак другог полугодишта. У Економској школи „Стана Милановић" у току је чишћење и дезинфекција учионица и клупа у које ће сести половина од готово хиљаду ученика. За онлајн наставу изјаснило се само седамнаесторо.

„На основу стручних упутстава и препорука које смо добили од Министарства просвете, науке и технолошког развоја, обавестили смо сва стручна већа, тимове и активе о начину организовања и реализације другог полугодишта. С обзиром да смо средња стручна школа, почињемо по моделу Б", објашњава Соња Мијатовић Јокић, директорка Економске школе „Стана Милановић" у Шапцу.

Детаљно чишћење завршено је и у чачанској гимназији где је у току припрема тимова за комбиновани модел наставе.

„Овај пут нам је организација била олакшана јер смо овај модел већ једном примењивали од 1. септембра", истиче Иван Ружичић, директор чачанске Гимназије. „По том моделу смо радили пуна три месеца до краја новембра, тако да нам је сада главни посао био да професоре и ученике обавестимо о том начину рада и ми смо то урадили преко сајта школе."


Да је образовни систем спреман за наставак школске године и да је показао адаптибилност уз висок степен одговорности деце и око 130.000 запослених, потврдио је и министар просвете Бранко Ружић.

Ружић је нагласио да није долазило до трансмисије вируса, захваљујући тој одговорности, и на критике одговара да нико не крије податке о броју заражених: "Што се тиче деце, то се кретало до 0,05 до 0,07 или 0,8 - зависи да ли су основци или средњошколци а код запослених ни сада не прелази један проценат. Не видим било какву бојазан или разлог за критику да је неко крио те податке, за то нема разлога имајући у виду да је систем био спреман, да су локални штабови радили и локални заводи за јавно здравље."


Млађи основци, наставу ће похађати свакодневно у школи у мањим групама а ученици старијих разреда наизменично, непосредно и на даљину, а средњошколци комбиновано као и у првом полугодишту.

 

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво