Летеле зграде, кровови, дрвеће са кореном - Крушевљани шокирани али срећни да нико није страдао

У поноћ, Крушевац и околину захватило је олујно невреме. За само три сата пало је више од 73 литра кише, ветар је дувао брзином од 70 километара на сат. Људских жртава нема, материјална штета је огромна.

Путнички воз, који је јутрос из Краљева кренуо ка Сталаћу, заустављен је код стоваришта у Читлуку. Делови кровне конструкције и гараже који су током олује пали на шине, након 11 сати су рашчишћени.

Славко Ђуровић, власник стоваришта, јутрос је затекао хаос када је дошао на посао. Зграда од 300 метара квадратих дигнута је из темеља и пребачена на пругу и околну њиву! Срећом, нико није страдао. 

Олујни ветар носио је све пред собом. У Геронтолошком центру и ОШ "Вук Караџић" оштећена је кровна конструкција.
 "Ветар је подигао скоро две трећине  крова који је одлетео  на улицу и у комшилук. Потопљена је комплетно горња површина другог спрата. Покисли су намештај,  опрема, оштећени су компијутери, лап топи," каже Драгомир Алексић, директор ОШ "Вук Караџић" у Крушевцу.

Делови школског крова расути су по двориштима породичних кућа у пречнику од стотину метара.

Киша је ноћас продрла у трафостанице у Модрици и Паруновцу. Без струје су била бројна домаћинства и Трајал корпорација. Одељење за послове одбране и ванредне ситуације града Крушевца саопштава да је у градском језгру око 180 домаћинстава и породичних кућа поплављено. Највише подрумске просторије. У приградским насељима и насељеним местима ван градског језгра поплављено је или оштећено око 88 кућа.

Екипе ЈКП-а од ноћас санирају последице невремена. Чисте сливнике, стазе, уклањају грање, поломљено дрвеће. Највеће штете су у Пионирском и парку Багдала.

Домаћинства која су претрпела штету пријаву достављају  у писаној форми  комисији у Градској управи Крушевца, која ће проценити могућности за санцију последица

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво