Заволите народну поезију, можда ћете открити колико сте креативни

Наставница српског језика и књижевности Олгица Спасојевић из ОШ "Петар Лековић" у Пожеги, освојила је прво место на конкурсу „Магија је у рукама наставника". У конкуренцији седам стотина радова, као најкреативнији час наставе на даљину изабрана је њена видео-игра о Марку Kраљевићу.

Народну поезију није било лако приближити ученицима ни у претходном веку, а поготово генерацијама у времену дигитализације.

" Захтева разумевање света и живота какав више не постоји," објашњава Олгица Спасојевић, "заиста није лако тумачити народну поезију ученицима ни у редовним околностима. Зато смо ми прибегли игри као наставној методи, јер игра увек обезбеди већу мотивисаност ученика, обезбеди да ученици буду ангажовани, да се више заинтересују за градиво, да га лакше усвајају и да га боље памте."

Заједно са ученицима направила је видео игру о Марку Kраљевићу "Море Марко",  процес рада је био организован на принципима пројектне наставе.

Наставница Олгица Спасојевић је и раније показала креативност и у пројеткима школе на међународном нивоу. Један од њих је и песма Евровизије за основце. 

Драган Перишић, директор  школе, кађе да је то презентација Србје али и Пожеге! Високе оцене даје и раду тима за међународну сарадњу са универзитетима из Велике Британије,  Шпаније, са удружењима  из Белгије, Турске и Португалије.

Варошица Пожега крије у себи велике креативне потенцијале. Они би могли да буду пример како љубављу према професији наставник може ученике мотивисати да уче народну поезију.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво