У Ужицу ригорозније пријемчивије од препорученог, када је о корони реч

Према одлуци Градског штаба за ванредне ситуације у Ужицу, због погоршане епидемиолошке ситуације уведене су нове, ригорозније мере заштите. У затвореном простору је обавезно ношење маски, као и у јавном превозу и на пијаци, у угоститељским објектима се не могу организовати забавне, музичке и друге манифестације, ограничен је број особа у трговинским радњама и наложено појачано прање и дезинфекција јавних површина.

Оно што је претходних седмица било ствар слободног избора, од јутрос је обавеза - у аутобусу, на пијаци, у радњама. Заштитних маски има довољно, а образложење зашто су обавезне,  утицало је  на већину Ужичана.

И Комунална инспекција и Комунална полиција од јутрос контролишу примену новоуведених мера заштите, али се још прекршиоци не кажњавају већ само упозоравају.


 Зоран Милитаров, начелник Kомуналне полиције , имао је увид у прве, јутрошње извештаје. Они говоре да има малих опуштања, што их радује! Значи да неће морати да кажњавају већ само да  упозоравају.

Погоршање епидемиолошке ситуације наступило је крајем прошле седмице, број новоинфицираних је нагло скочио. Гужве испред ковид амбуланти говоре о већем броју оних који имају неке од симптома и постоји могућност да су заражени. Данас се очекују резултати за 263 тестиране особе претходних дана, вероватно и повећање броја инфицираних корона вирусом.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво