Нема опуштања у јагодинским вртићима

У јагодинским вртићима је тренутно знатно мање малишана него што је уобичајено. Од проглашења попуштања епидемијских мера, сада раде сви објекти у граду.

Дезинфекција обуће и руку, маске, мерење температуре, обавезни су за све  малишане, родитеље и запослане који улазе у јагодинске вртиће. Иако је  поступак кратак, зна да буде и гужвa на улазу, што ипак родитељима не смета.

На превентивне мере навикла су се и деца. У рано јутро нису  расположени за разговор, али стална подсећања васпитача на то како се перу руке малишани не заборављају.

Младенка Миловановић, главна васпитачица ПУ Пионир, каже да деца већ  знају како да се понашају и да поштују  све  што им васпитачи и  други људи из установе  кажу.

Сада углавном долазе деца  запослених родитеља. Групе су знатно мање, број малишана је ограничен на десет, поједине групе дневно имају и пет пута мањи број од уписане деце. Строго се поштује и време доласка у вртић.


То потврђује и Марија Хаџић, главна сестра на превентиви: "Пријем је до 7.45, након тога улаз се закључава, помоћно особље мора да опере и дезинфикује ходнике и све просторије како би могли да сервирају деци доручак у 8 часова. Ако неко закасни, враћамо га." 

Запослени у вртићима не очекују већи број деце ни током лета, тада  су уобичајено групе мање. За све који после паузе поново крећу у вртић, обавезна је и дозвола педијатра.

 

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво