Нови Пазар, град младих, један од седам у држави чија је Гимназија добила специјализовано одељење за спорт

Стотине освојених медаља спортиста из Новог Пазара на такмичењима у насој држави, Европи и свету сведоче о успесима младих људи понилих из овог града. Од сада нове генерације имаће много повољније могућности. Једна од њих је праћење онлајн наставе у специјализованом одељењу у Гимназији у Новом Пазару

 За спортско одељење нема пријемног, заинтересовани осмаци мораће да доставе потврду Гранског савеза Србије да су селектовани у неком спорту или да су републички прваци.

Нермин Дразанин, директор Гимназије у Новом Пазару каже да се ученицима  пружа могућност да на много квалитетнији и озбиљнији начин приступе теоријском изучавању спортова, имаће  два предмета који класични гимназијалци немају.

 Нови Пазар је један од седам граова у Србији у коме се отвара специјализовано дељење за ученике са посебним способностима за спорт.

 Милан Пасиц, помоћник министра за спорт, објашњава да је идеја да се ученицима који се баве спортом омогући  квалитетније академско образовање, могућност лакше проходности на Факултет за физичко васпитање и спорт, Факлутете који се баве тренерским послом, менаџерским, новинарским и свим другим активностима.

Нихад Бисевац, градоначелник Новог Пазара, подсећа да је град, заједно са Владом уложио много  у изградњу спортске инфраструктуре због чега у самом врху градова у Србији када је реч о спортској структури  и резултата које постижу спортисти.

Пријаве за упис у спортску Гимназију осмаци ће доставити 8. и 9. јуна. У Основној школи "Братство" у Новом Пазару, гради се и најсавременији затворени базен који ће користити и полазници спортског одељења Гимназије.

 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво