Шапчани, возите ли се градским превозом?

После вишедеценијске паузе у Шапцу поново - градски превоз. Новим концептом јавног саобраћаја повезани су сви делови града као и приградска насеља.

Од Триангле преко центра, аутобуске станице, Летњковца до Новог гробља, први пут се градским превозом може стићи. За баку Десанку Рашевић нова аутобуска линија, велика помоћ.

"Ја сам старија жена, не могу пешице, мала пензија, нема за такси," каже она.

Град са приградским насељенима покрива 6 линија. Повезано је свих 10 градских месних заједница са центром града, аутобуском станицом и болницом. За остале градске пункове довољно је једно преседање да би се до њих стигло, прецизира  Бојан Алимпић, ЈКП Инфраструктура, Шабац.

Нове линије, нови и зелени аутобуси, са короном нова и  правила. Маска, рукавице, метар одстојања. До септембра градски превоз по летњем режиму на сат времена, са почетком школске године поласци на 20 минута.

"Мало је путника, људи још не знају, идемо улицама којима градски превоз никада није ишао," каже Горан Илић, возач АСП "Дуга".

За сада на градским улицама тридесетак зелених аутобуса, на јесен дупло више.

Сви аутобусу у јавном градском превозу су на гас, то значи најмањи степен загађења, наглашава Милан Васић, начелник Градске управе. Подсећа да је у изради и апликација са подацима где се који аутобус налази и које је време чекања.

Док се Шапчани навикну на нов градски превоз, стићи ће и нова стајалишта.

 

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво