Од почетка епидемије у јагодинском породилишту рођене 173 бебе

У јагодинској болници протекла два месеца порађале су се и жене из других градова Поморавског округа, јер је због епидемије породилиште у Ћуприји било затворено. Појачане епидемиолошке мере још су на снази.

У соби број два бебе Дарија и Вукан спремају се да са својим мамама оду кући. Протеклих месеци термин за порођај маме су чекале са зебњом, због вируса све je било другачије.

Биљана Огњановић, из Кушиљева код Свилајнца, планирала је да се породи у Ћуприји, тамо где јој је вођена трудноћа. Коронавирус ју је преусмерио у Јагодину, све је добро прошло а она има само речи хвале за  то породилиште.

После затварања ћупријског породилишта, за бабице, лекаре и друго особље јагодинске болнице било је више посла.

Пацијенткиње су долазиле из Ћуприје, Параћина, Деспотовца, Свилајнца, Рековца. Али кад се све заврши како треба, кад беба заплаче, заборави се на умор и све остало", каже бабица Светлана Петровић.

Строге епидемиолошке мере у јагодинском породилишту стриктно су поштоване. Пацијенткиње су преузимале сестре на посебном улазу, посета није било, а део породилишта био је спреман и за хитне порођаје трудница које су биле позитивне на вирус. Таквих случајева није било.

Све пацијеткиње које долазе последњихдана биће тестиране на ковид вирус, код нас на одељењу, каже Влада Цветковић, начелник породилишта. Наглашава да све време епидемиолошка ситуација код њих добра.

Од почетка епидемије у нашој земљи у јагодинском породилишту рођене су 173 бебе.

 

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво