Привредници Бајине Баште придружили се захтевима радника - укинути рад недељом ван туристичке сезоне

Месецима уназад у Србији се говори о иницијативи за забрану рада недељом у трговинама. И док једни наводе предности или недостатке, тврдећи да смо још далеко од законске одлуке, педесетак бајинобаштанских привредника отишло је корак даље - иницирали су забрану рада недељом, очекујући од локалног парламента да усвоји правну регулативу.

Већина, 99% привредних субјеката са више од 1000 запослених, има исте разлоге за покретање иницијативе и настојање да се њихов предлог за укидање рада недељом уведе у легалне токове.

"Приликом ванредног стања смо увидели да је сулудо радити сваки дан.То је један шири интерес где није само интерес послодавца, него и интерес наших запослених," кaже Радомир Спасојевић, привредник из Бајине Баште.

 Мирјана Маринковић, "АС транс", каже  да се неће смањити број запослених,већ ће се прилагођавати новонасталој ситуацији. Подсећа да им је најважнија летња сезона, због људи са стране које треба угосити и омогућитиим куповину.

"Мислим да је рецепт успеха задовољство свих страна које учествују у послу.Ако било ко од њих није задовољан, неће имати успеха у послу," сматра први човек Трговине Лазић, Владимир Лазић.

Уз јединствен став и коректан однос привредника, усвајање иницијативе, сматрају послодавци али и запослени и грађани, биће на добробит свих.

Уз подршку Општинског већа, које је начелно прихватило иницијативу привредника, следи израда нацрта одлуке која ће се ускоро наћи пред одборницима локалног парламента.

"Први пут да једна оваква иницијатива потекне од послодаваца, " наглашава председник општине Бајина Башта Радомир Филиповић. Каже да ће иницијативу проследити у даљу процедуру. А то значи усвајање одлуке којом се јасно дефинише да на територији општине Бајина Башта, већ од септембра, у трговинама нема рада недељом, осим у време летње туристичке сезоне.

 

 

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво