Грађани Лесковца изабрали своје хероје у време епидемије

Пулмолог Драган Јовановић,управник Ковид болнице, и Душан Миљковић,један од оснивача организације "Покрени живот", су хероји Лесковца.Изгласали су их грађани у акцији коју је покренула компанија "Барбоса".Поклоне за пожртвованост и хуманост уручио им је глумац Милош Биковић.

 Дан и ноћ у тешкој борби, на првој линији 80 лекара и двоструко више медицинских сестара и техничара ангажованих у лесковачкој Ковид болници. За нешто више од месец дана имали су 500 пријема. Пожртвовано,храбро,посвећено. Радом и знањем показали су да су спремни да одговоре сваком изазову.

Др Драган Јовановић,пулмолог и управник Ковид болнице у Лесковцу, каже :"Ни једног тренутка нисмо размишљали о умору,о страху,о могућности да се човек зарази и колико је то све ризично по живот. Наша колегиница  Душанка Живковић у тој борби дала је свој живот."

 Несебични у помоћи били су и волонтери. Душан Миљковић,ученик лесковачке Медицинске школе, са тридесетак другара, свакодневно је обилазио старачка и самачка домаћинства. Километре нису бројали. Без предаха и страха,уз храну и лекове делили су осмехе,топле речи,савете.

"Оног тренутка када урурчимо тај пакет са намирницама видимо колико је њима то заиста значило.То је било ветар у леђа који нас је сваког дана покретао," сећа се Душан Миљковић из хуманитарне организације "Покрени живот".

Они су хероји Лесковца. Њима су грађани дали свој глас преко друштвених мрежа. Симболичне поклоне домаћег бренда доктору Драгану Јовановићу и волонтеру Душану Миљковићу уручио је глумац Милош Биковић.


"Постоји тај обичај када је неки кризни моменат,када је тешко да исплива та вредност и да се та вредност јасније види, као што је у овом конкретном случају био професионализам наших медициснких радника," речи су глумца.

Јаши Међедовићу,директору компаније "Барбоса" драго је  што су у Лесковцу пронашли праве хероје и пријатеље који су у овом тешком периоду, за који се сви надају да је прошао, показали свој карактер.

 Акција под називом "И југ има своје хероје" се наставља. Награде ће ускоро добити најпожртвованији радник у Лесковцу, као и најбољи матурант.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво