Пола века женског фудбала у Суботици

Женски фудбалски клуб Спартак из Суботице ове године слави 50. рођендан. Обележавање јубилеја почело је отварањeм нових клупских просторија.

Клуб је ове године 11. пут на трону женског фудбала у Србији. Девојке које су у Србију и Суботицу довеле Атлетико из Мадрида и Бајерн из Минхена, жељно очекују повратак на терен.

"Првенствено је циљ да се вратимо у нормалан ток, после двомесечне паузе. Надам се да ћемо успети, у што краћем року, да се вратимо у форму у којој смо биле, а после да напредујемо и оправдамо очекивања стручног штаба", очекивања су фудбалерке Милице Костић.

На дан оснивања Клуба отворен је нови административни центар Спартака и музејски простор за бројне трофеје. Зоран Арсић, председник ЖФК Спартак, каже да је отварање административног центра слање јасне поруке да су део Европе, док ће се у музеју показати да је све што је постигнуто резултат тимског рада. 

Фудбалерке Спартака имају имају снажну подршку Фудбалског савеза Србије и локалне самоуправе. Бојан Павићевић, директор женских селекција ФС Србије каже да су гледали да на сваком кораку изађу у сусрет клубу: "Били смо укључени и у ову инвестицију."

Градоначелник Суботице Богдан Лабан подсећа да су део Владиног пројекта - седам стадиона који ће бити обновљени.

"То све говори да ће наше девојке имати услове за рад на високом нивоу", истиче Лабан.

Шампионке Србије у фудбалу сада се концентришу на квалификације у Уефиној Лиги шампиона. Капитенка Виолета Словић каже да ће покушати  да се поново пласирају у Топ 32 екипе, али и да доведу неку велику екипу у Суботицу.

Пола века клуба Спартак фудбалерке ће обележити разним манифестацијама, а највећа награда биће им победа над неким европским клубом.

 

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво